Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Φωκίδος: Τεράστιο πνευματικό έργο η χριστιανική κατασκήνωση για τα νειάτα.


Είμαστε στην Τρίτη περίοδο και ακολουθούν άλλες τέσσερις.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος ευρισκόμενος στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας που ευρίσκονται στο Τρίκορφο Φωκίδος, απευθυνόμενος σε επισκέπτες τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελείται στα κατηχητικά σχολεία και στις συνάξεις των νέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπεύθυνος των οποίων είναι ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος Αρχιερατικός Επίτροπος Ευπαλίου – Ποτιδανείας.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στην χριστιανική κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας αναφέροντας τα εξής: 
«Χαιρόμαστε που οι νέοι μας επιλέγουν να έλθουν στην χριστιανική κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας. Είμαι σίγουρος ότι αν έκαναν αλλού διακοπές, θα έβρισκαν καλύτερο φαγητό, αν κι εδώ τα φαγητά είναι τέλεια. Θα έβρισκαν ίσως καλύτερη διασκέδαση αν έμεναν στον κόσμο. Αλλά δεν θα έβρισκαν αυτό που δίνει η χριστιανική κατασκήνωση. Εδώ δίνουμε Χριστό! Τα παιδιά, οι νέοι, διδάσκονται την πίστη μας, διδάσκονται ήθος, πλάθουν χαρακτήρα χριστιανικό, ενημερώνονται για το τι είναι εκκλησία, χριστιανική και ορθόδοξη οικογένεια, μαθαίνουν να εξομολογούνται, να κοινωνούν, να μελετούν την Αγία Γραφή, να εκκλησιάζονται, να προσεύχονται, να σέβονται γονείς και διδασκάλους καθώς και κάθε συνάνθρωπό τους.
Το έργο και η προσφορά της χριστιανικής κατασκήνωσης είναι τεράστιο. Τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο και ακολουθούν ακόμη άλλες τέσσερις. Εδώ είναι και ο αρχηγός και υπεύθυνος του όλου έργου, ο πατήρ Αυγουστίνος, ενάρετος και καλός κληρικός στον οποίο ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία στο έργο του και σε όλους τους συνεργάτες του».
Ο Σεβασμιώτατος συνέφαγε με τα παιδιά των κατασκηνώσεων και αφού τα ευλόγησε και συνομίλησε μαζί τους, προσέφερε σε όλα τα παιδιά ως ευλογία από μια εικόνα του Αγίου Θεοκτίστου.