Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης.

Δελτίο τύπου
Θεῷ παρεσκεύασας ἁγνὸν ὡς δόμον,
Σαυτὴν ἄγουσα, Σεμνή, εἰς κατοικίαν.
Παρασκευὴν ἔκτανεν εἰκάδι χαλκὸς ἐν ἕκτῃ.

Την Τρίτη 25  Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης.

Μια πλειάδα πατέρων της Μητρόπολης συμμετείχε στην τέλεση του Εσπερινού, ενώ η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωνε  ότι η Αγία Παρασκευή είναι ιδιαιτέρως λαοφιλής Αγία και το Πανηγύρι της, παλαιόθεν και έως τώρα, είναι ιδιαιτέρως  αγαπητό.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Τομπούλογλου με τρόπο  περιεκτικό και  γλαφυρό παρουσίασε τις συντεταγμένες της πνευαμτικής ζωής, όπως αυτές διαγράφονται στη ζωή της Αγίας και κάλεσε τους πιστούς στη μίμηση της Οσιοπαρθενομάρτυρος και στην ανάληψη του πνευματικού αγώνα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς, αφού αρχικά  τους ευχαρίστησε για τη ζέση της συμμετοχής τους, να έχουν στη ζωή τους πλούσια τη χάρη της Αγίας Παρασκευής.