Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

image1.jpg
Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου  Άνω Περίθειας, στην βόρεια Κέρκυρα. Προηγήθηκε η τέλεση των θυρανοιξίων του ιστορικού ναού, μετά και τις πρόσφατες εργασίες που έγιναν σε αυτόν.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τον χορτασμό των πέντε χιλιάδων, από τον Κύριό μας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι, αφού οι άνθρωποι έφαγαν, ο Χριστός έδωσε εντολή στους μαθητές Του, να μαζέψουν τα περισσεύματα ώστε τίποτα να μην πεταχτεί. Και αυτό το γεγονός έχει πολύ μεγάλη σημασία, κυρίως στην εποχή μας, όπου παρασυρμένοι δυστυχώς από τα πρότυπα της Δύσεως, έχουμε επιδωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε έναν υπέρμετρο καταναλωτισμό. Σε απόκτηση ποσοτήτων, πολύ μεγαλύτερων από αυτές που έχουμε πραγματικά ανάγκη, με αποτέλεσμα πολλά τρόφιμα, να καταλήγουν στα σκουπίδια, τη στιγμή μάλιστα που αδελφοί μας, στερούνται ακόμα και το νερό. Ο Κύριός μας, μάς λέγει δυό πράγματα σήμερα, αφενός μεν να μην πετιέται τίποτα και αφετέρου να προστατεύουμε το περιβάλλον. Τίποτα δεν ανήκει σε εμάς, παρά μονάχα στον Χριστό.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε τη λύπη του και ταυτόχρονα την συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού  π. Σπυρίδωνα Καψάλη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η  λιτανεία της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία ανάγεται στον 19ο αιώνα. Συγκεκριμένα το έτος 1863 παρουσιάστηκε μια θανατηφόρα ασθένεια στην περιοχή, με αποτέλεσμα το θάνατο 70 παιδιών. Οι άνθρωποι προσέτρεξαν στην Κυρία Θεοτόκο, ψάλλοντάς Της την Παράκληση και αμέσως το θανατικό εξαφανίστηκε. Από το επόμενο έτος –1864-  καθιερώθηκε και τελείται  εως σήμερα, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, η λιτανεία προς τιμήν της Παναγίας μας.
 
image5.jpg
 
image4.jpg
 
image3.jpg
 
image7.jpg
 
image6.jpg
 
image2.jpg