Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ.


Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να λειτουργήσει σε τοπικές πανηγύρεις και να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

 Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίον αποτελείτο τόσο από κατοίκους της Αιδηψού όσο και από παρεπιδημούντες προσκυνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, επισκέπτονται την Αιδηψό για τα ιαματικά της λουτρά, δίχως ποτέ να παραλείπουν να εκκλησιάζονται.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την παραγγελία του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, η οποία ακούστηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα «μνημόνευε Ιησούν Χριστόν», τόνισε την σημασία της μνημόνευσης του ονόματος του Χριστού από τον κάθε χριστιανό, όχι μόνο στις ώρες της προσευχής, αλλά μέσα από την καθημερινή εκδήλωση της αγάπης του για Εκείνον, σε κάθε έκφραση και έκφανση του καθημερινού του βίου.


Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, μαζί και με άλλους Κληρικούς είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τις 110 κατασκηνώτριες της Γ΄ Περιόδου και τα στελέχη, υπό την αρχηγό κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εορτή Λήξης, με την συμμετοχή και πολλών γονέων των παιδιών, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν τα παιδιά τους, στην “Αυλή” της Αγίας Εκκλησίας.

Η γιορτή φέτος, λόγω της καταιγίδας στο χώρο της Κατασκήνωσης, έγινε στην ευρύχωρη τραπεζαρία της και την παρακολούθησαν πολλοί γονείς των παιδιών
.
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (πάνω από τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως), παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι ιδιαιτέρως τιμούν την Οσία Ειρήνη.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την φράση του τροπαρίου της Αγίας «Ειρήνη, Οσία μήτερ», ενώ ευχήθηκε κατάλληλα στην εορτάζουσα Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, μοναχή Χρυσοβαλάντη και την επίσης εορτάζουσα μοναχή Ειρήνη.

Οι ανωτέρω Ακολουθίες, στις οποίες έψαλλαν καλλίφωνοι Ιεροψάλτες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και μαθητές και καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής των παραρτημάτων της Βορείου Ευβοίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

n