Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.


Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκαν στην Ενορία των Πολιτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η Προστάτης και Πολιούχος αυτής Αγία Παρασκευή αλλά και ο Άγιος Παντελεήμων.


Κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 το απόγευμα, κατά τον Εσπερινό, προέστη της Συνάξεως ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, Εφημέριος Ν. Αρτάκης ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο,  ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού ετέθη επικεφαλής της Ιεράς Λιτανείας συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεβ. Αργύριο Στουραΐτη και τον Εφημέριο Νεροτριβιάς Πρεσβ. Κυριακό Δημητρίου.

 
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θ. Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου, Αρχιμ. Ηρακλή Λάππα και Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη.
   
Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η Ενορία των Πολιτικών εόρτασε το Παρεκκλήσιο το οποίο είναι κτισμένο στην ρεματιά, βορείως των Πολιτικών, σε ειδυλλιακή τοποθεσία  και κοντά στις πηγές των νερών.
   
Κατά την παραμονή το απόγευμα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και τους γύρω χώρους και παρακολούθησε τον Εσπερινό, μετά το τέλος του οποίου Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής πραγματοποίησαν παραδοσιακή εκδήλωση με μουσική και τραγούδια.
   
Την Πέμπτη 27 Ιουλίου το πρωί παρέστη και λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντων των Πρεσβ. Νικολάου Ξυνογαλά και Πρεσβ. Κωνσταντίνου Ξυνογαλά, ενώ ο π. Αργύριος Στουραΐτης διηύθυνε τον χορό των Ιεροψαλτών, στο τέλος δε της Λειτουργίας προσεφέρθη προς τους πολυαρίθμους πιστούς φαγητό-πανηγύρι.