Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Εξόδιος ακολουθία μακαριστής Αικατερίνης Κουκουρίδου, μητρός του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Αικατερίνης Κουκουρίδου, μητρός του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.


Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Καρθαγένης κ. Μελετίου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας). Παρών και συμπροσευχόμενος ήταν ο ευρισκόμενος στην περιοχή Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εξεπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας ωμίλησε καταλλήλως απευθυνόμενος προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και τους οικείους του και τους παρευρισκομένους άρχοντες και λαό της πόλεως που προσήλθαν για να αποτίσουν τον ύστατο χαιρετισμό στην μακαριστή Αικατερίνη Κουκουρίδου. Επίσης, εκ μέρους της κοινωνίας της πόλεως ωμίλησε για την εκλιπούσα η φιλόλογος κ. Θεοδώρα Ευθυμιάδου-Παλαμηδά.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος κ. Καμπάς, ο βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Λαμπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας, υποστράτηγος κ. Κούκκος, ο Πρύτανις του Δ.Π.Θ. κ. Καραμπίνης, οι Ταξίαρχοι-Διοικητές των στρατιωτικών σχηματισμών της περιοχής, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Καθηγητές του Πανεπιστημίου, ο ευρισκόμενος στην περιοχή Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Στσερμπακόβ, καθώς και πλήθος λαού και ιερέων της Μητροπόλεως και από άλλες περιοχές της πατρίδος μας που γνώριζαν την μητέρα του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Σεβ. Μητροπολίτου μας αντί στεφάνων τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διετέθησαν στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της πόλεώς μας.