Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.


Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα κατά το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδικίων, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής και εν συνεχεία η Ιερά Λιτάνευσις του Σεπτού Λειψάνου και της παλαιάς Εικόνος του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος προς το ευλαβές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και της Ιεράς Λιτανεύσεως, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδά.
Ανήμερα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος και άγει τα ονομαστήρια του, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφίλεστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, ενώ προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μετέφερε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και του Ιερού Κλήρου, τις Ευχές για Έτη Πολλά προς τον εορτάζοντα Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδικίων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέττας, ενώ προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου εις τον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας των Λαγκαδικίων, π. Αθανάσιο Γαλάτα, προτρέποντας τον να συνεχίζει το έργο που επιτελεί με αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο.