Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Λαμπρά εορτάστηκε η Αγία Παρασκευή στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η προστάτιδα και έφορος του Άργους Ορεστικού Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Αθληφόρος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Εκκλησίας μας και των Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την Αγία Παρασκευή, η οποία πορεύτηκε στη ζωή της ενδεδυμένη τον Χριστό και βαπτισμένη στο όνομά Του.
Και αναρωτήθηκε ο κ. Σεραφείμ, πως μπορούμε εμείς σήμερα να ενδυθούμε το ένδυμα του Χριστού;
Αυτό το ένδυμα, κατά τον Άγιο Συμεών τον νέο Θεολόγο, είναι η θεία χάρις και αυτή τη χάρη του Θεού, την λαμβάνουμε διά των ιερών μυστηρίων.
Όταν βαπτιζόμαστε, ενδυόμαστε τον Χριστό, σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου, «όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε». Βαπτιζόμαστε στο όνομα του Χριστού και λαμβάνουμε τη χάρη του Θεού. Και αυτή η χάρις μάς συνοδεύει σε κάθε στιγμή της ζωής μας, και αυξάνεται όσο αυξάνεται ο προσωπικός μας αγώνας, και ελαττώνεται όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό.
Τη χάρη του Θεού τη λαμβάνουμε στη ζωή μας και με τη συμμετοχή μας στο Μυστήριο των Μυστηρίων, της Θείας Ευχαριστίας.
Και συνέχισε ο Μητροπολίτης της Καστοριάς λέγοντας ότι αυτή η χάρις του Θεού ήταν ο μόνιμος σύντροφος στη ζωή της Αγίας Παρασκευής. Αυτή η χάρις βοήθησε την Αγία και κέρδισε πέντε στεφάνους, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Ο πρώτος στέφανος ήταν αυτός της ελεημοσύνης, η οποία έδωσε τα πάντα για τους ανθρώπους, μοιράζοντας την περιουσία της. Ο δεύτερος στέφανος ήταν της παρθενίας, μια αρετή που δεν αποκτάται χωρίς τη χάρη του Θεού. Τρίτος στέφανος αυτός της ομολογίας. Τέταρτος του μαρτυρίου, αφού δεν μπορεί κανείς να φτάσει και να υπομείνει το μαρτύριο, αν δεν έχει τη χάρη του Θεού, η οποία δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Και ένας πέμπτος στέφανος είναι αυτός του αίματος, το οποίο για να δώσεις για το όνομα και την παρουσία του Χριστού, χρειάζεται η θεία χάρις.
Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας πως αυτή η χάρις χρειάζεται και σ’ εμάς και ευχήθηκε η Αγία Παρασκευή να θεραπεύει σε όλους μας την πνευματική αβλεψία και την πνευματική μυωπία, που μάς έχει κυριεύσει, προκειμένου να δούμε το φως του Χριστού και αποκτήσουμε τη χάρη Του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο, τον Πρεσβύτερο π. Πασχάλη Σωτηρόπουλο, Εφημέριο του Ναού των Λαχανοκήπων, ευχόμενος να του δίνει ο Κύριός μας υγεία και δύναμη να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού.
Επίσης, χειροθέτησε δύο Ιερόπαιδες σε Αναγνώστες, οι οποίοι έχουν το ζήλο και την αγάπη για το Αναλόγιο και διακονούν από μικρά παιδιά στον Ναό της Αγίας Παρασκευής.
Τέλος, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους του Άργους Ορεστικού.