Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος.
 Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμ. π. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πλαισιουμένου από τους Αρχιμ. π. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη - Εφημέριο του Ι. Ναού, Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Σακελλάριο π. Χρήστο Γεωργαρά – Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίων Πέτρου & Παύλου Χαλκίδος.
 
Επίσης, στην Ιερά Λιτανεία παιάνισε προς τιμήν του Αγίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.
 
Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το πρωί, προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, Αρχιμ. π. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη και συμπροσευχόμενο τον Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη.
 
Ο Σεβασμιώτατος Άγιος  Πτολεμαΐδος, πριν την απόλυση κήρυξε το θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αναφερόμενος στον βίο του τιμώμενου Αγίου. Ακόμη, εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, για την πρόσκληση και την κανονική άδεια να προεξάρχει στην Ιερά Πανήγυρη, διότι πάντοτε έχει την πόρτα και την καρδιά της Μητροπόλεως ανοικτή για όλους, ονομάζοντάς τον «Παντελεήμονα», με καρδιά γεμάτη από έργα αγάπης και φιλανθρωπίας. Θερμές ήταν οι ευχαριστίες του προς τον Διευθυντή του Ιδρύματος π. Συμεών, αλλά και σε όλο το έμμισθο και εθελοντικό προσωπικό του Γηροκομείου.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε τους τρόφιμους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.