Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ.



26 καί 27 Ιουλίου 2017
Με την ευλαβική συμμετοχή και συμπροσευχή πολλών ευσεβών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, το εσπέρας της 26ης Ιουλίου, και του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, το πρωί της 27ης Ιουλίου 2017, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν Ηγούμενοι Ιερών Μονών, Κληρικοί και Μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και ο Παν. Αρχιμ. Βαρθολομαίος από την Ιερά Μονή του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου της Ιεράς Νήσου Πάτμου, ο οποίος, με την προτροπή του Επισκόπου μας, κήρυξε τον Θείο λόγο κατά την Θεία Λειτουργία.
Απευθυνόμενος στους πολυάριθμους προσκυνητές, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπός μας τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στην μνήμη των κτητόρων του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, του αοιδίμου προκατόχου του, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου, και της μακαριστής δωρήτριας Αντιγόνης Χομπίτη. Ο Επίσκοπός μας εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας και προς τον μεγάλο ευεργέτη της, αείμνηστο Γεώργιο Τσικόγια, με την δωρεά του οποίου ολοκληρώνονται σύντομα, εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος, τα έργα στο παρακείμενο κτίριο, που θα αποτελέσει το κέντρο της πνευματικής και κοινωνικής δράσης της Μητροπόλεώς μας για την διακονία των ανθρώπων του τόπου μας.
Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε ακόμη τους πιστούς να έχουν μέσα στις καρδιές τους έλεος και αγάπη για κάθε συνάνθρωπό τους, όπως ο Άγιος Παντελεήμων, και να εξασκήσουν τους εαυτούς τους στην ειλικρινή και εγκάρδια έκφραση των δύο λέξεων, που αρκούν για να οδηγήσουν στη σωτηρία, των λέξεων «ευχαριστώ» και «συγγνώμη».
Στο τέλος του Μεγάλου Εσπερινού, και αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και οι Ιερείς τέλεσαν στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Τίτου Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, καθώς και των ψυχών των αειμνήστων δωρητών και ευεργετών Αντιγόνης Χομπίτη και Γεωργίου Τσικόγια.
Στην Ιερά Πανήγυρη παρέστη εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου ο Πρόεδρός του ιατρός κ. Γεώργιος Στεφανάκης.
Μετά τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δέχθηκε όλους τους προσκυνητές στην Επισκοπική κατοικία.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.