Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Άρτης.

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Καλλινίκου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης. Εορτή κατά την οποία άγει και τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου Γραικού Άρτας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό, πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα ο Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Καλλινίκου καθώς και στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτη. Ο Μητροπολίτης Άρτης προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών καθώς και το πολυπληθές εκκλησίασμα, για την συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του.