Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε την πίστη και τη δύναμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία μέσα από το μαρτύριό της παραδειγματίζει όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν της Αγίας και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ μνημόνευσε την ιδιαίτερη μέριμνα για αυτήν την ενορία και γενικότερα για την Εκκλησία του επιχώριου Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, το απόγευμα τελέσθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκυεής και στη συνέχεια ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος
Εκ της Ι.Μητροπόλεως.