Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Αγία Παρασκευή υπήρξε βράχος πίστεως και ήθους”.

 
IMG_6580.JPG
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Πόρτας Ρεμούνδας, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επεσήμανε ότι εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον Χριστό στη ζωή τους, υφίστανται κάθε είδους διώξεις. Ο Παράκλητος όμως, το Πανάγιο Πνεύμα, είναι Εκείνος που έρχεται και ενδυναμώνει τον πιστό. Μεγάλες διώξεις που την οδήγησαν και στον μαρτυρικό θάνατο υπέστη και η Αγία Παρασκευή, η οποία προήρχετο από ευλαβείς γονείς. Ενδύθηκε το μοναχικό σχήμα και πολέμησε τον πονηρό, με την ολόθερμη αγάπη της για το εράσμιο της ψυχής της, τον Κύριο μας. Η Αγία Παρασκευή υπήρξε ο ακλόνητος εκείνος βράχος της πίστεως και του ήθους. Πάνω σε αυτόν τον βράχο γκρεμίστηκε η πολυθεϊα, το ψεύδος και η αλαζονία των διωκτών της.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος προσέθεσε ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται αφενός από την έλλειψη πίστεως προς τον Ιησού Χριστό και αφετέρου από την απουσία του ήθους στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η πίστη στον Χριστό έχει αντικατασταθεί από την θεοποίηση του εαυτού. Τον Χριστό τον θυμόμαστε μονάχα όταν παρουσιάζεται μια δυσκολία που μας υπερβαίνει λ.χ. αρρώστια και ερχόμαστε ενώπιον υπαρξιακών ζητημάτων, υπό τον φόβο του θανάτου. Από την άλλη μεριά ηθική ζωή δεν σημαίνει απλώς να κάνει ο άνθρωπος καλές πράξεις, όπως διατείνονται διάφορες ομολογίες, αλλά αποκοπή του ιδίου θελήματος και αγαπητική σχέση με τον Τριαδικό Θεό. Μέσα σε αυτή την σχέση, προϊόντος του χρόνου, παύουν τα θέλω μας και τηρούμε το Θείον θέλημα, εξ’αγάπης.
Ακόμη ο Σεβασιώτατος υπογράμμισε ότι οι σύγχρονοι διώκτες προσπαθούν να εκριζώσουν από τις καρδιές του λαού μας την πίστη στον Χριστό, την ιστορία του, τη γλώσσα του, την ταυτοτητά του και τις παραδόσεις του, χάριν της πολυπολιτισμικότητας, που μοναδικό στόχο έχει την απώλεια της αυτοσυνειδησίας του.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε οι πρεσβείες της Αγίας Παρασκευής να ενδυναμώνουν τους πιστούς στον πνευματικό τους αγώνα.
 
IMG_6545.JPG
                                                                                               
IMG_6546.JPG
 
IMG_6547.JPG
 
IMG_6548.JPG
 
IMG_6553.JPG
 
IMG_6555.JPG
                                                                                    
IMG_6561.JPG
 
IMG_6564.JPG
 
IMG_6567.JPG
                                                                                    
IMG_6576.JPG
                                                                            
IMG_6575.JPG
                                                                            
IMG_6578.JPG
 
IMG_6583.JPG