Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Την Τρίτη και ώρα 8μ.μ.θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας στον Ι.Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου.

Την Τετάρτη το πρωϊ ,7π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιον της Αγία Παρασκευής, παραπλεύρως του Ξενοδοχείου  «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»
Θα τεθεί εις προσκύνησιν μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής(προστάτιδος των οφθαλμών).

Ιστορικα στοιχεία του Ναϊδρίου-
ΝΑΪΔΡΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΟΣ»

Στό χώρο όπου άνεγέρθη τό Ξενοδοχείον «Άμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριον αφιερωμένο στην Όσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας ή μνήμη εορτάζεται στίς 26 Ιουλίου. Μάλλον κατά τήν οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού γιά τήν ανέγερση του Ξενοδοχείου, θά έγινε συμφωνία, ώστε νά μήν έκλειψη τελείως τό Ναϊδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τών ευλαβών περιοίκων καί οχι μόνο.
Ετσι μετά τήν ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τήν δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αύτού, διεμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ' ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού τοιούτου.
Ή ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία γιά τό προσωπικό του Ξενοδοχείου «Άμφιτρύων» αλλά καί γιά τους πιστούς Χριστιανούς τής περιοχής και επισκέπτες της πόλεώς μας.