Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Με τα αγόρια του Λυκείου συναντήθηκε ο Μητροπολίτης μας στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου.

Την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου επισκέφθηκε και πάλι, (27/7), ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος και συναντήθηκε με τα εβδομήντα (70), περίπου, αγόρια του Λυκείου, που φιλοξενούνται, τις ημέρες αυτές, στην καταπράσινη αυτή γωνιά του Πηλίου, στη σκιά της ομώνυμης γυναικείας Ιεράς Μονής.

Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε πατρικά στους κατασκηνωτές και τόνισε ότι ο σκοπός της κατασκήνωσης είναι «να προσθέσει στις ψυχές των παιδιών την εμπειρία του Χριστού και της Εκκλησίας, που είναι καθοριστικά πολύτιμη για την πορεία της ζωής. Όταν έχετε πίστη τίποτα δε μπορεί να σας σταματήσει στην επίτευξη του καλού…».
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ψεύτικες ελπίδες που ο κόσμος δίνει στους νέους σήμερα, «ανθρώπινα κατασκευάσματα, με ατέλειες και ελλείμματα. Για εμάς τους χριστιανούς η ελπίδα έχει όνομα, είναι πρόσωπο, είναι ο Χριστός μας, που δε μας εγκαταλείπει ποτέ, που έγινε άνθρωπος, για να μπορέσουμε εμείς να υπερβούμε την ανθρωπότητά μας, που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα για το νόημα και τον σκοπό της ζωής. Ο κόσμος σήμερα, μας λέει ότι ο σκοπός της ζωής είναι ο πλούτος ή οι γνώσεις. Όλα, όμως, γκρεμίζονται γύρω μας, ενώ τα χειρότερα πράγματα στην εποχή μας γίνονται από ανθρώπους με πολλές γνώσεις. Μήπως είναι η δόξα; Κι όμως, άνθρωποι, που έφθασαν στο απόγειο της δόξας, δίνουν τέλος στην κενή ζωή τους… Αξία έχει να μπορείς να προσφέρεις, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση, ν’ αγαπήσεις αληθινά, βλέποντας στον άλλο τον αδελφό».
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε, επίσης, στα παιδιά για την αξία της εξομολόγησης, που χαρακτήρισε «σπουδαίο δώρο του Θεού, που απαλλάσσει από τα βάρη της ψυχής και συνιστά έναν νέο αναβαπτισμό, που δίδει τη δυνατότητα της αληθινής κοινωνίας με τον Χριστό που είναι η όντως αγάπη…».
Τέλος, κάλεσε τα παιδιά να κρατήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης μέσα τους, που θα φανεί πολύτιμη στην πορεία της ζωής τους και έκλεισε μαζί τους νέα συνάντηση στις νεανικές συντροφιές των ενοριών μας τον ερχόμενο Χειμώνα.