Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της επαρχίας του Λαγκαδά, Αγ. Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.

Η μνήμη της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της επαρχίας του Λαγκαδά, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, εορτάστηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, και συνχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου και Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Εν συνεχεία, με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών Πιστών, συνοδεία τιμητικού αγήματος του Στράτου το οποίο και απέδωσε τις πρέπουσες τιμές και υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής εντός της πόλεως, ενώ στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλεως και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής ετελέσθη λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου και Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίου, και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και των φορέων της πόλεως, καθώς επίσης πλήθος κόσμου και πιστοί από πολλά μέρη της επαρχίας μας.
Τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τη Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με επικεφαλής τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο και τον Μουσικολογιώτατο κ. Ραφαήλ Ασδρέ με την χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Δαμασκηνός ο Στουδίτης».
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και στην σημασία και τον ρόλο που έχουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να είναι τα παραδείγματα και οι δείκτες πορείας της ζωής του κάθε ανθρώπου.
Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τους παριστάμενους Αρχιερείς, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, καθώς και τον απλό κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι με την παρουσία τους, όλο αυτό το διάστημα των λατρευτικών εκδηλώσεων, τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους, την μνήμη και την εορτή της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την έναρξη των επισήμων εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 ετών από την επανίδρυση της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους παρισταμένους, ενώ οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου και του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στον νεόδμητο Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στην περιοχή των Λουτρών του Λαγκαδά, στον προσφάτως ανακαινισθέντα παλαιό μεταβυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής Κολχικού (18ος αιώνας), καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις του Φιλοξενείου Νέων Σοχού.