Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης στον Πρασέ Κυδωνίας!

36228061096_5e33bf28e0_b

 
Λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 30 Ιουλίου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου που διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Φρατζεσκάκης, στον Πρασέ Κυδωνίας για τον ηρωικό ιερέα Εμμανουήλ Κουκουράκη ο οποίος συνελήθφη την 1η Αυγούστου του 1941 από τους Γερμανούς και μαζί με 12 συγχωριανούς του εκτελέστηκαν την ίδια ημέρα στον Αλικιανό.

Η τιμητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως μας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε με  τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχους μας η Ενορία Πρασέ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του π. Εμμανουήλ Κουκουράκη και της επιτυμβίου πλάκας με τα ονόματα των 12 εκτελεσθέντων.
Κατόπιν σύντομο και ιστορικό χαιρετισμό αφού πρωτίστως συνεχάρησαν  και ευχαρίστησαν τους ιθύνοντες για την πρωτοβουλία, απηύθυναν  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο Δήμαρχος Πλατανιά.
Στη συνέχεια αναλυτική ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα της 1ης Αυγούστου έκανε ο οικείος εφημέριος π. Γεώργιος.
Ακολούθησαν ριζίτικα τραγούδια, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Επιμέλεια φωτ. υλικού Πρωτ. Κων/νος Θωμαδάκης (Δ/ντης Τεχνικού Τομέα Ρ/Σ ”ΜΑΡΤΥΡΙΑ”)