Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_6396.JPG
Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουλίου 2017 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων Λευκίμμης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Καποδίστρια, νομικό και υιό Ιερέως.

Στον λόγο του ο π. Γεώργιος ανέφερε ότι τα αισθήματα που τον κατακλύζουν είναι η ευθύνη, η αγωνία και το δέος, καθώς καλείται να οδηγήσει τους ανθρώπους, που του εμπιστεύεται ο Κύριος, στη σωτηρία. Το λειτούργημα αυτό στο Ιερό Θυσιαστήριο είναι τόσο φοβερό, αφού ακόμα και οι Άγγελοι δεν μπορούν να το τελέσουν. Αποτελεί την ύψιστη τιμή που δίδει ο Τριαδικός Θεός στον άνθρωπο.
Επιπλέον ο π. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε τους οικείους του και τον Σεβασμιώτατο, ζήτησε από όλους να προσεύχονται στο Θεό, για την πνευματική του ενίσχυση.
Από την πλευρά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Άκτιστη Χάρις του Θεού καταξιώνει τον άνθρωπο, από τη στιγμή της βαπτίσεώς του και ολοκληρώνεται με το Μυστήριο της Ιερωσύνης. Ο Ιερέας αποστέλλεται από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό εις τον κόσμο, για να κηρύξει τον λόγο της αληθείας και να οδηγήσει τους ανθρώπους στη σωτηρία και στη Θέωση. Η αποστολή αυτή κάθε άλλο παρά απλή είναι. Οι Ιερείς ως αρνία εν μέσω λύκων αγωνίζονται για τη σωτηρία του λαού του Θεού, με την καθημερινή Σταυροαναστάσιμη μαρτυρία που δίδουν. Ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή, της πνευματικής πρωτίστως και υλικής – οικονομικής δευτερευόντως κρίσεως, η αποστολή των Ιερέων γίνεται δυσχερέστερη. Ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον Θεό, παραδώθηκε στην υλική ευμάρεια και αυτοθεώθηκε, με αποτέλεσμα να βιώνει τις καταστρεπτικές συνέπειες μιας τέτοιας συμπεριφοράς.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Γεώργιο Κύριος ο Θεός να τον ενισχύει στο έργο του και να μιμηθεί τον βίο των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού οι οποίοι απεστάλησαν από τον Χριστό για να διακονήσουν τους ανθρώπους και ήταν τόση η αγάπη τους που έδωσαν και το ίδιο τους το αίμα για Εκείνον.   
 
IMG_6336.JPG
                                                                                              
IMG_6340.JPG
 
IMG_6362.JPG
                                                         
IMG_6365.JPG
 
IMG_6367.JPG
                                                         
IMG_6368.JPG
                                                         
IMG_6372.JPG
 
IMG_6373.JPG
 
IMG_6382.JPG
                                                                                           
IMG_6388.JPG
                                                                                    
IMG_6411.JPG
                                                                            
IMG_6412.JPG
 
IMG_6415.JPG
 
IMG_6418.JPG