Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Δελτίο Τύπου

Ἐπέσχεν ὄμβρον, πῦρ τρίτον φέρων κάτω,
Σχίζει δὲ ῥεῖθρον Ἠλίας τρέχων ἄνω.
Δίφρῳ ἀνηρπάγης περὶ εἰκάδα, Ἠλία ἱππεῦ.
 

Την Τετάρτη 19  Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ι.Ν.Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως.


Τη διακονία του λόγου είχε ο Πανοσιολογιώτατος π. Ιερόθεος Τομπούλογλου ο οποίος με γλαφυρότητα και παραστατικότητα ιχνογράφησε την προσωπικότητα του ζηλωτή Προφήτη Ηλία, ο οποίος αξιώθηκε από το Θεό, χάρη της ομολογίας του και της δύναμης της προσευχής του να μη γνωρίσει θάνατο, αλλά να αναληφθεί στον Ουρανό.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας ευχήθηκε στο πλήρωμα της εκκλησίας «δισσώς» την χάρη του Θεού.
Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ιωσηφίδης, ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ των ψυχών των πεσόντων αδελφών μας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.
Εκ του Γραφείου Τύπου.