Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο του Τρικόρφου Φωκίδος τιμήθηκε ιδιαιτέρως και εφέτος 2017 η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του. 
 
Προσκεκλημένοι από τον σεβαστό Ποιμενάρχη μας Φωκίδος κ. Θεόκτιστο ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. Πολύκαρπος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.
 Κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων παρευρέθηκαν πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος καθώς και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις. Πλήθος πιστών την παραμονή και ανήμερα της εορτής παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τον Όσιο Σεραφείμ του Σαρώφ, αλλά και να προσκυνήσουν τα τίμια και θαυματουργά ιερά λείψανά του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το μοναστηριακό κέρασμα και η μοναστηριακή τράπεζα. Το απόγευμα ακολούθησε μεθεόρτιος – κτητορικός εσπερινός όπου παρευρέθησαν όλοι οι μοναχοί και οι μοναχές των δύο Ιερών Ησυχαστηρίων του Γέροντος.