Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Όχι στην αποδόμηση.

Με την συρροή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης στο Διδυμότειχο στην φερώνυμη της Αγίας Κατακόμβη, όπου και το αρχαίο Αγίασμα, στις υπώρειες του Κάστρου του Διδυμοτείχου δίπλα στις όχθες του Ερυθροπόταμου. Το απόγευμα της προπαραμονής με λιτανεία μέσα από τις Καλιόπορτες του βυζαντινού τείχους μεταφέρθηκε στην Κατακόμβη απότμημα ιερού λειψάνου της Αγίας από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου φυλάσσεται.
Το εσπέρας της παραμονής στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε για το σθένος που επέδειξε η Αγία, αρνούμενη οποιονδήποτε συμβιβασμό με την εξουσία της εποχής εκείνης και κάλεσε τους πιστούς όπως εκείνη να αντισταθούν σε κάθε εγχείρημα της σύγχρονης εξουσίας για την αποδόμηση της πίστης και των θεσμών. Την ακολουθία του Εσπερινού παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η προσέλευση των προσκυνητών συνεχίσθηκε αμείωτη και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής. Των ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας το πρωί, του Μεθέορτου Εσπερινού και της Παρακλήσεως στην Αγία Μαρίνα το εσπέρας, προέστη ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Απόστολος Πορτοκαλίδης, συνεπικουρούμενος από τον συνεφημέριο του Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Καρπαθάκη.