Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Πανήγυρις Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο μεγαλόπρεπος ομώνυμος Ναός στην Αλεξανδρούπολη, όπου από ετών φυλάσσεται τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων της Αγίας.
Την Πέμπτη 6 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμος κατέκλυσε τον Ναό και τον προαύλιο χώρο για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και το λείψανο της Αγίας, ενώ παρέστησαν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες της περιοχής μας. 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ωμίλησε περί της ανάγκης του ανθρώπου να πιστεύει και να λατρεύει Θεό ή θεούς, κάνοντας μία αναδρομή στην αρχαία Ελλάδα και στο πως οι πρόγονοί μας λάτρευαν τους θεούς και θυσίαζαν σ' αυτούς ακόμα και τα παιδιά τουςγια να τους εξευμενίσουν και να μην ξεσπάσουν την οργή τους στο ανθρώπινο γένος. "Ήρθε, όμως, ο Χριστός", επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, "και άλλαξε αυτά τα κατεστημένα και τις ήθη. Ο Ίδιος θυσιάστηκε για το ανθρώπινο γένος για να τους σώσει από την αμαρτία". Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα να έχουν την χάρη και την ευλογία της Αγίας Κυριακής στη ζωή τους.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του λειψάνου της Αγίας στους δρόμους της πόλεως και η απόλυση του Εσπερινού μετά το πέρας της λιτανείας. Το βράδυ τελέσθηκε Αγρυπνία με όρθρο και Θεία Λειτουργία.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής της Αγίας από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ειρηναίο Λαφτσή και τους ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.