Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως στον Ζ' Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Καστορίας στον Ζ' Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο



Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «ο Άγιος Μηνάς», έλαβε μέρος στον Ζ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, τον οποίο διοργάνωσε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Ο Διαγωνισμός συγκέντρωσε πενήντα συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα 21 από τη Μαγνησία, 6 από τη Λάρισα, 5 από την Καρδίτσα, 5 από την Καστοριά, 3 από την Βοιωτία, 3 από την Φθιώτιδα, 2 από την Αττική, αλλά και από την Άρτα, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και το Αγρίνιο.
Τα βραβεία και τους επαίνους απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην σημερινή εποχή η ελληνική γλώσσα θα διασωθεί μόνο μέσα από την βυζαντινή μουσική κι τη Λατρεία της Εκκλησίας, ενώ παρότρυνε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να γίνουν ερμηνευτές και εκφραστές του κειμένου.
«Η ψαλτική Τέχνη δεν μπήκε ποτέ στο Μουσείο, στο χρονοντούλαπο που κάποιοι ήλπιζαν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του Ιεροψαλτικού έργου στην Θεία Λατρεία: «Είναι κομμάτι απόλυτα αναγκαίο για την Θεία Λατρεία, ακόμη και ο Επίσκοπος μόνος του, δεν μπορεί να τελέσει τη λειτουργία, καθώς οι ψάλτες είναι αυτοί που εκφράζουν αυτό που θέλει να πει ο λαός. Η αγιαστική πράξη δεν έχει νόημα χωρίς τον λαό».
Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έχει σαν στόχο την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους και τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.
Οι διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν έναν κοινό ύμνο, τον υποχρεωτικό ανά επίπεδο, και έναν ακόμη του επιπέδου της κατηγορίας, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, σε όλους όσους συμμετείχαν και στους διοργανωτές του διαγωνισμού.
Πηγή : www.imd.gr 
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «ο Άγιος Μηνάς», έλαβε μέρος στον Ζ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, τον οποίο διοργάνωσε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Ο Διαγωνισμός συγκέντρωσε πενήντα συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα 21 από τη Μαγνησία, 6 από τη Λάρισα, 5 από την Καρδίτσα, 5 από την Καστοριά, 3 από την Βοιωτία, 3 από την Φθιώτιδα, 2 από την Αττική, αλλά και από την Άρτα, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και το Αγρίνιο. Τα βραβεία και τους επαίνους απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην σημερινή εποχή η ελληνική γλώσσα θα διασωθεί μόνο μέσα από την βυζαντινή μουσική κι τη Λατρεία της Εκκλησίας, ενώ παρότρυνε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να γίνουν ερμηνευτές και εκφραστές του κειμένου. «Η ψαλτική Τέχνη δεν μπήκε ποτέ στο Μουσείο, στο χρονοντούλαπο που κάποιοι ήλπιζαν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του Ιεροψαλτικού έργου στην Θεία Λατρεία: «Είναι κομμάτι απόλυτα αναγκαίο για την Θεία Λατρεία, ακόμη και ο Επίσκοπος μόνος του, δεν μπορεί να τελέσει τη λειτουργία, καθώς οι ψάλτες είναι αυτοί που εκφράζουν αυτό που θέλει να πει ο λαός. Η αγιαστική πράξη δεν έχει νόημα χωρίς τον λαό». Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έχει σαν στόχο την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους και τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων. Οι διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν έναν κοινό ύμνο, τον υποχρεωτικό ανά επίπεδο, και έναν ακόμη του επιπέδου της κατηγορίας, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, σε όλους όσους συμμετείχαν και στους διοργανωτές του διαγωνισμού. Πηγή : www.imd.gr