Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό ναό Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Λαγυνών.

Η Ιερά ανάμνηση της ευρέσεως του Τάφου και των Ιερών Λειψάνων του νεοφανούς Αγίου Ραφαήλ του Θαυματουργού εν Καρυές της νήσου Μυτιλήνης κατά το 1959, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 02 και 03 Ιουλίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός των νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της ενορίας των Λαγυνών, του οποίου τα εγκαίνια ετέλεσε σαν σήμερα πριν από τρία έτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβος.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαγκαδά, η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος των νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και εν συνεχεία η ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθε με ευλάβεια, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, περί των Νεομαρτύρων Αγίων και την δύναμη που μπορεί να αντλήσει ο κάθε άνθρωπος από τον βίο τους.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Καββαδίας, ομιλώντας περί Μαρτύρων και Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Πίστεως μας, χαρακτηρίζοντας τους ως τον μοχλό της Αγίας μας Εκκλησίας, οι οποίοι έθεσαν τα θεμέλια για την παλιγγενεσία του Έθνους μας, ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου Ραφαήλ, χαρακτήρισε την θαυμαστή παρουσία ως βάλσαμο παρηγοριάς για τον κάθε Πιστό.