Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Τον Άγιο Δημήτριο τον εκ Σαμαρίνης εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).Τον Άγιο Δημήτριο τον εκ Σαμαρίνης τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στις 8 και 9 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.
Στις 8 Ιουλίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, των Διακόνων και πλήθους πιστών χριστιανών.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά των Νεομαρτύρων στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα και παρότρυνε το εκκλησίασμα να τιμάει πάντοτε του Αγίους Νεομάρτυρες.
Αμέσως μετά τον Εσπερινό ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Ορεστίς» και τον Σύλλογο Σαμαριναίων του Νομού Καστοριάς.
Την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρωί, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου της εν Καστορία Εκκλησίας, με τη συμμετοχή των Ιερέων και των Διακόνων.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στον διάλογο του πνεύματος της πονηρίας με τον Χριστό «τι ημίν και σοι, Ιησού υιέ του Θεού».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης και Γεωργίου του Καστοριέως, πέριξ του Ιερού Ναού.