Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

«Έμψυχος Ναός».

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, όπου και ιερούργησε, την Κυριακή 2 του μηνός Ιουλίου ε.ε., επί τη εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών επί αυτοκράτορος Λέοντος (457-474).
Στη Μονή Δαδιάς φυλάσσεται απότμημα της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, που αποτελεί ιερό κειμήλιο και πηγή ιαμάτων για τους πιστούς.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα, και επί του χωρίου «είχε η πρώτη σκηνή δικαιώματα λατρείας» (Εβρ. θ΄ 1) σημειώνοντας ότι η Παναγιά είναι έμψυχος ναός του Θεού και ότι κάθε ένας από εμάς, αλλά και όλοι μαζί οι πιστοί, σαν Εκκλησία, είμεθα έμψυχα κατοικητήρια του Θεού. Ευχήθηκε τέλος η ακριτική Μονή της Δαδιάς έχουσα προστάτιδα την Υπέρμαχο Στρατηγό να είναι κιβωτός σωτηρίας τόσο για το δοκιμαζόμενο λαό μας όσο και για όλους τους πονεμένους αδελφούς μας.