Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «B΄ Μυροφόρεια 2017» στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου.


 SAM 6468 Custom 
Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και με την αρωγή και συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Β΄ Μυροφόρεια».

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας όλων όσων εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια «Σπίτια Αγάπης» της Μητροπολιτικής Περιφερείας, δηλαδή τους διακονούντες ιερείς και τις εθελόντριες κυρίες-διακόνισσες και των πέντε (5) «Σπιτιών Αγάπης», στα «Παντοπωλεία Αλληλεγγύης» και εν γένει στις φιλανθρωπικές δομές της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.
 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά δώρα σε περισσότερες από 400 εθελόντριες κυρίες για την πολύτιμη προσφορά και συνδρομή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
 Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης εξήρε στο λόγο του την σπουδαιότητα του επιτελούμενου έργου της φιλανθρωπίας από την τοπική μας Εκκλησία και εξέφρασε εκθύμως ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους κοπιάζουν και αφιερώνονται καθημερινά, γιατί με τη δική τους βοήθεια, με τα δικά τους χαμόγελα λειτουργούν τα συσσίτια και προσφέρουν στους «εν ανάγκαις ευρισκομένους» αδελφούς μας καθημερινά ένα πιάτο φαγητό με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Παράλληλα, τόνισε: «Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η ευαγγελική εντολή της αγάπης και βιώνουμε τον μακαρισμό του Κυρίου μας: «Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται».
 Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε εγκαρδίως τόσο τους προσκεκλημένους και παρευρισκομένους Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσης κ. Βασίλειο Τσιάκο, για την αγάπη τους προς την τοπική μας Εκκλησία και το πρόσωπό του, ανακοινώνοντας και την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους στην υλοποίηση του έργου της Εκκλησίας καθώς και τους Δήμαρχο Παλαμά κ. Γεώργιο Σακελλαρίου και Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ορέστη Ψαχούλα, όσο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου για την επιτυχή διοργάνωση της εκδηλώσεως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος για την φιλοξενία της.
 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους συνεργάτες και τις κυρίες για το έργο, το οποίο επιτελείται και δήλωσε την στήριξή του στο έργο αυτό.
SAM 6447 Custom
SAM 6450 Custom
SAM 6452 Custom
SAM 6453 Custom
SAM 6455 Custom
SAM 6457 Custom
SAM 6458 Custom
SAM 6461 Custom
SAM 6468 Custom
SAM 6474 Custom
SAM 6480 Custom
SAM 6484 Custom
SAM 6485 Custom
SAM 6492 Custom
SAM 6493 Custom
SAM 6494 Custom
SAM 6496 Custom
SAM 6498 Custom
SAM 6503 Custom
SAM 6510 Custom
SAM 6513 Custom
SAM 6514 Custom
SAM 6516 Custom
SAM 6519 Custom
SAM 6523 Custom
SAM 6525 Custom
SAM 6527 Custom
SAM 6529 Custom
SAM 6531 Custom
SAM 6532 Custom
SAM 6534 Custom