Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης.

20170701 163407 CustomΜε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, που διοργάνωσε για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Αφιερωμένος στην μνήμη του Μακαριστού Δασκάλου και Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Μιχαήλ Μελέτη ήταν ο Ζ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως συμμετείχε με έξι σπουδαστές, οι οποίοι ερμήνευσαν με απόλυτη επιτυχία τόσο τους υποχρεωτικούς ύμνους όσο και τους ύμνους επιλογής τους, ενώπιον της πενταμελούς κριτικής επιτροπής.
Η πενταμελής Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους: Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, Εκπρόσωπο Ι.Μ. Δημητριάδος, Καθηγητή Βυζ. Μουσικής, Χοράρχη της χορωδίας των Ιερέων, Δημοσθένη Παϊκόπουλο, Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο τ.Μ.τ.Χ.Ε., Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεου, Φώτιο Κεσετζή, Άρχοντα Πρωτοψάλτη Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού, Κυριαζή (Ζάχο) Νικολέρη, Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο τ.Μ.τ.Χ.Ε και Δημήτριο Μανώλη, Καθηγητή Βυζ. Μουσικής, Λαμπαδάριο Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας.
Όλοι οι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως διακρίθηκαν με βραβεία και επαίνους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν:
1) από την πόλη της Καρδίτσας και την τάξη του κ. Ηλία Καπέλα οι:
α) Τσιτόγλου Δαυίδ Β΄ Βραβείο στο 4ο Επίπεδο
β) Σιλιόγκας Βασίλειος Β΄ Βραβείο στο 3ο Επίπεδο
γ) Καπνογιάννη Αλεξάνδρα Γ΄ Βραβείο στο 3ο Επίπεδο
δ) Todorov Todor Α΄ Έπαινο στο 4ο Επίπεδο
2) από το παράρτημα των Φαρσάλων και την τάξη του Αρχιδιακ. Θωμά Κάια οι:
α) Τσιαφούτη Θωμαή Γ΄ Βραβείο στο Β΄ Επίπεδο
β) Λιάμπα Παναγιώτη Ά Έπαινο στο Β΄ Επίπεδο.
Τα βραβεία και τους επαίνους απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην σημερινή εποχή η ελληνική γλώσσα θα διασωθεί μόνο μέσα από την βυζαντινή μουσική κι τη Λατρεία της Εκκλησίας, ενώ παρότρυνε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να γίνουν ερμηνευτές και εκφραστές του κειμένου.
Οι παραπάνω διακρίσεις του συνόλου των σπουδαστών της Σχολής καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, που παρέχεται στους σπουδαστές της Σχολής υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού της κ. Ιωάννου Παπαχρόνη.
20170701 163243 Custom
diagwnismos psaltikis 5 Custom
diagwnismos psaltikis 8 Custom
diagwnismos spaltikis Custom
20170701 163407 Custom