Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017»ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ.

 114 6517
Την κατ’ έτος καθιερωμένη προσκυνηματική αποδημία στο Ιερό νησί της Τήνου πραγματοποίησε κι εφέτος, το διήμερο 3 και 4 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με πλήθος Ιερέων και 650 προσκυνητές εκ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, ολοκληρώνοντας τα «ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017».

Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τους προσκυνητές υπεδέχθησαν στο λιμάνι της Τήνου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο στον Εσπερινό της Δευτέρας 3 Ιουλίου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία την επομένη το πρωί στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' προσφωνώντας και ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη μας εκ μέρους των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, των Ιερέων και του ευσεβούς λαού της Τήνου αφενός για την έλευσή του μετά τόσων πολλών Κορινθίων πιστών και αφετέρου για την πρόσκληση, που του είχε επιφυλάξει, ώστε να συμμετάσχει στις λαμπρές εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Απ. Παύλου, του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας, με την επωνυμία «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017». Με την αφορμή μάλιστα αυτή, τον συνεχάρη για την άρτια και λαμπρή διεξαγωγή τους, ως και για το πολυσχιδές και πολυεύθυνο έργο, που επιτελεί από την αρχή της Αρχιερατείας του ιδιαίτερα στον τομέα της αγάπης και της φιλανθρωπίας.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς και τους εργαζόμενους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για την διευκόλυνση όλων των προσκυνητών και ομίλησε για την «ανάγκη», που αισθάνονται πλέον όλοι οι Κορίνθιοι, να προσέρχονται τουλάχιστον μία φορά ετησίως στο Ιερό νησί της Μεγαλόχαρης, ώστε να αντλούν δύναμη και να Την ευχαριστούν για τις πλούσιες δωρεές Της. Με την Ιερή αυτή αποδημία ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες λατρευτικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Απ. Παύλου, αποτελεί δε αυτή ευκαιρία αγιασμού και μεγίστη ευλογία των Κορινθίων προσκυνητών δια της αποδόσεως των ευχαριστιών τους και των προσευχών τους στην Θαυματουργό Ευαγγελίστρια. Ολοκλήρωσε δε, την αντιφώνηση του εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου και τους Ιερείς του Προσκυνήματος για την αγάπη τους προς το πρόσωπο του, καθώς προετοίμασαν, εν αγνοία του, Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού πατρός του Γεωργίου Μάνταλου, ο οποίος απεδήμησε εις Κύριον την αυτή ημέρα, πριν από είκοσι επτά έτη.

114 6676