Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ Η ΤΗΝΟΣ ΕΟΡΤΆΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΑ 195 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ "ΚΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΣΤΟ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙ.


  Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή και των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του προσκαλέσαντος Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β᾿ με τη συμμετοχή Ιερέων εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εξ άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών, της Εξοχωτάτης επί τιμή Πρωθυπουργού και Προέδρου του Αρείου Πάγου και Διευθυντρίας του Νομικού Γραφείου του κ. Πρωθυπουργού κ. Β. Θάνου, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου κ. Κ. Πασιαλή, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μ. Γεωργιάδη, των Πολιτευτών των Κυκλάδων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου και της Τήνου, του Διευθυντού του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Κουνέλη, του Δημάρχου Τήνου κ. Σ. Ορφανού.

  Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας με τα ιδιαίτερα χαρίσματα που προσέδωσε στο όνομά της επιλέγοντας αυτό ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, καλωσόρισε τους Αρχιερείς ευχαριστώντας τους εγκαρδίως εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και επέλεξε την ομιλία του ειπών περί των πολλών θαυμάτων που τελεσιουργούνται κάθε μέρα στην Τήνο και αφορούν την εσωτερική αναγέννηση πολλών ανθρώπων οι οποίοι απέλπιδες καταφθάνουν στην Τήνο αλλά φεύγουν γεμάτοι ελπίδα και δύναμη από το θαύμα που συνεργεί η Παναγία στην ψυχή τους.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της Εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Αύριο θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου αφού προηγουμένως η αγία Εικόνα λιτανευτικώς εκκινήσα από τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλεως επιβιβασθεί με αυτοκινητοπομπή διακομισθεί στην Ιερά Μονή όπου εν τω μεταξύ θα βρίσκεται σε εξέλιξη ο Όρθρος της Κυριακής.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.