Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

O π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής, 12ης Μαΐου 2017, στον κατάμεστο από ακροατήριο Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Όλα του Γάμου δύσκολα».

Αρχικά, ο παριστάμενος επιχώριος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη λειτουργούσα Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή ευχαριστώντας συγχρόνως το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την παραχώρηση της κανονικής αδείας και την ευλογία, παρεκάλεσε δε το πολυπληθές ακροατήριο Κληρικών, Γονέων και Εκπαιδευτικών να γεύεται μέσα στο γάμο το μυστήριο και τη χαρά της Αναστάσεως, όπως συμβαίνει μέσα στην Εκκλησία, επισημαίνοντας ότι της Αναστάσεως προηγείται η Σταύρωση, η οποία είναι προϋπόθεση που οδηγεί στην πνευματική χαρά και αγαλλίαση.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο επίσημος προσκεκλημένος π. Ανδρέας Κονάνος ο οποίος με τη διακατέχουσα αυτόν ευχέρεια του λόγου και την αμεσότητα επικοινωνίας με το ακροατήριο, αναφέρθηκε στη σύγχρονη οικογένεια, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Αγία Γραφή, τις ακένωτες πηγές της Πατερικής Θεολογίας, επιστημονικές παραπομπές, αλλά και απτά παραδείγματα της καθημερινότητας, ανέλυσε σύγχρονες παθογένειες του οικογενειακού βίου και κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται χρόνος, μέθοδος, προεργασία και εργασία, αλλά και διάθεση για επιτυχημένο γάμο. Επεσήμανε ότι βασική μέριμνα των πνευματικών και των κατά σάρκα γονέων είναι η μετάδοση του πνεύματος της ελευθερίας που χαρίζει ο Χριστός στον άνθρωπο και η επισήμανση προς τα παιδιά ότι τα ωφελεί η χρήση, όμως τα βλάπτει η κατάχρηση. Και κατέληξε ότι με πνεύμα αυτοκριτικής, αυτογνωσίας και όχι αυτοκτονίας, ενδοσκόπησης, θυσίας και επικοινωνίας μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να συμβάλλουμε στην κατά το δυνατό αλλαγή του εαυτού μας και στην καλύτερη ανατροφή των παιδιών μας.
Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση, διατυπώθηκαν πολλές σκέψεις και κατατέθηκαν προβληματισμοί που διευκόλυναν ακόμα περισσότερο το ακροατήριο.
Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως.