Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Μουσική εκδήλωση για την άλωση της Πόλης.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, με θέμα «η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλον».

Η εκδήλωση έγινε ανήμερα της επετείου μνήμης της αλώσεως της Πόλης. Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας μέσα από ιστορικά κείμενα και βυζαντινούς ύμνους έγινε μια ιστορική διαδρομή από την ίδρυση μέχρι την πτώση της Πόλης, ζωντανεύοντας τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του Βυζαντίου. Στο τέλος, το χορευτικό τμήμα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας έκλεισε την εκδήλωση με χορευτικούς σκοπούς από την Πόλη. Αξιοσημείωτη στιγμή της εκδήλωσης η προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με την πρόσφατη ανακάλυψη βυζαντινής παραστάσεως (αγιογραφίας) στον παλαιό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κομποτίου, όπου εικονίζεται η άλωση της Πόλης. Την επιμέλεια της προβολής είχε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, όπου υπό της οδηγίες της προϊσταμένης αυτής κας Βαρβάρας Παπαδοπούλου πραγματοποιούνται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού Ναού, στην οποία πιστώνεται και η πρόσφατη αποκάλυψη της αγιογραφικής παράστασης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, συνεχάρη τους συντελεστές αυτής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Νομού Άρτης (Ν.Δ.) κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Βαρέλης, ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής Νομού Άρτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) κ. Θεόδωρος Κολιοπάνος και ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεώργιος Φίλιας.