Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.


DSC07319
Οι Ενοριακοί κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, ιδιαίτερης Πατρίδας του Σεβ. Μητροπολίτου μας, με επικεφαλής την κ. Δέσποινα Νικολαΐδου, σύζυγο του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Αποστόλου Νικολαΐδη, συνεργάτου της Ι. Μητροπόλεως μας, επισκέφτηκαν, χθες Τρίτη 23 Μαΐου 2017, το Ι. Ησυχαστήριο του Αγίου Γερασίμου στο Λουτράκι, προκειμένου να λειτουργηθούν και να κάνουν την λήξη των μαθημάτων των κύκλων Αγ. Γραφής για το Κατηχητικό έτος 2016 – 2017.

Την Θ. Λειτουργία στο Ι. Ησυχαστήριο ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργούντων των συνοδών του Κληρικών.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας οι προσκυνήτριες μετέβησαν στο Αρχονταρίκι του Ι. Ησυχαστηρίου για το παραδοσιακό κέρασμα. Εκεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τις υποδέχτηκε με πολλή αγάπη και ομίλησε σ᾿ αυτές σχετικά με τον Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλο, κάνοντας αναφορά και στους σύγχρονους Χριστιανούς ως «αγίους», τονίζοντας ότι από την στιγμή της Βαπτίσεώς μας γινόμαστε δυνάμει «άγιοι» και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον καλό πνευματικό αγώνα, ώστε να καταστούμε «τω όντι» άγιοι. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον θεσμό της οικογένειας και στον ιδιαίτερο ρόλο της γυναίκας στην ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σύμφωνα με την Ορθόδοξη Ελληνική παράδοση με στόχο την παράδοση στην Κοινωνία μας  σωστών ανθρώπων και πνευματικά υγιών Χριστιανών.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πνευματική αυτή συναναστροφή ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας είχε την χαρά να υποδεχτεί ένα ακόμα λεωφορείο προσκυνητών από την Πάτρα, με επικεφαλής τα μέλη της Χριστιανικής Εστίας Πατρών Πανοσ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη και π. Μάρκο Τζανακάκη, Ιεροκήρυκες, στους οποίους μίλησε για τον Άγιο Γεράσιμο και το ιστορικό του Ι. Ησυχαστηρίου.