Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Η εορτή της Αναλήψεως εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης.

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 24ης και 25ης Μαΐου ε.έ., η μεγίστη Δεσποτική εορτή της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η Ιερά και Πανσεβάσμια Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, το Καθολικό της οποίας τιμάται εις την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομιλήσε επικαίρος περί του χαρμόσυνου γεγονότος που ολοκληρώνει την Πασχαλινή περίοδο.
Ανήμερα της εορτής, εις το Καθολικό του Μοναστηριού, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Κύριλλος Κεχαγιόγλου καθώς επίσης Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον ευλαβέστατο κ. Δημήτριο Αβδελά εις Αναγνώστη, ενώ εν προεξήρχε της Ιεράς Λιτανεύσεως της Εικόνος του Παντοκράτορος του Κυρίου πέριξ της Ιεράς Μονής.
Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και πανηγυρική τράπεζα τα οποία και παρέθεσαν οι Πατέρες της Μονής προς όλους τους ευλαβείς και φιλακόλουθους Προσκυνητές, οι οποίοι και παρέστησαν προσευχιτικός καθ’ όλη την διάρκεια των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων.