Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Ν.Μαγνησίας.

Δελτίο τύπου
Κυριακή των  Αγίων 318 Πατέρων, 28 Μαΐου 2017, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ν. Μαγνησίας.
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, έκανε διττή αναφορά: στους 318  πατέρες της εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου και στην μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου.

Εξ αφορμής της εορτής των Πατέρων της Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο του αγώνα των Πατέρων  για την επίτευξη της  ενότητας εντός του σώματος της Εκκλησίας, ενός αγώνα ο οποίος υπήρξε ο επίλογος μια ζωής μαρτυρικής  και μαρτυρούσης την αφοσίωση στην Ορθοδοξία.
Συγχρόνως, ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος μνημόνευσε τον ύστατο και υπέρ των του πάντων  αγώνα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, με τη θυσία του οποίου  άνοιγε καινούργια σελίδα στην Ιστορία της Ρωμιοσύνης.

Εκ του Γραφείου Τύπου.