Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Κυριακή των Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης.


Την Κυριακή 28η Μαΐου 2017, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ετόνισε, ότι η αληθινή ζωή, η αιώνιος ζωή είναι η ένωση, η κοινωνία με τον Ιησού Χριστό. «Αύτη εστίν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσί σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και ον απέστειλας Ιησούν Χριστόν». Όποιος πιστεύει, μακριά από πλάνες, στον Μόνο Αληθινό Θεό, τηρεί τις Θείες εντολές και μετέχει των Ζωοποιών Μυστηρίων, αυτός «έχει ζωήν αιώνιον και μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν». Οι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, με τους Όρους της Πίστεως που εθέσπισαν, χάραξαν τον δρόμο για την Αληθινή Ζωή. Διότι, «ο δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο κάτωθι του Ιερού Ναού, Πνευματικό Κέντρο, ο Μητροπολίτης Άρτης συνομίλησε με ομάδα χριστιανών εξ Άργους, οι οποίοι ήλθαν για προσκύνημα στην Μητρόπολη Άρτης.