Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η Εορτή της Αναλήψεως στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 25 Μαίου 2017, η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, σε όλες τις ενορίες και Mονές της Μητροπόλεως μας.
Το εσπέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την ακολουθία της Απόδοσης του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό των Ιερέων και των Διακόνων της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της εορτής ψάλλων από το παραθρόνιο. Πριν το τέλος της ακολουθίας απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα ευχήθηκε ο Αναληφθείς εις τους ουρανούς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αξιώσει όλους με υγεία και του χρόνου να εορτάσουμε τις άγιες ημέρες της Αναστάσεως Του.
Κατά την ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου Τραπεζουντίου στο Χορτοκόπι Παγγαίου. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου αναφερόμενος στη θεολογική σημασία της Αναλήψεως.