Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς.

Σε κλίμα κατάνυξης, κατά τη διάρκεια Αγρυπνίας, τελέστηκε την Παρασκευή 26/5, η Ρασοφορία του π. Γαβριήλ (κατά κόσμον Κωνσταντίνου, πτυχιούχου φυσικοθεραπευτού), νέου Μοναχού της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, καταγομένου από την  Ορεστιάδα. Την Ρασοφορία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ παρέστησαν Κληρικοί, Μοναχοί και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Ρασοφορία του νέου Μοναχού συνιστά ιστορική στιγμή για την ζωή της Μονής, καθότι έτσι συνεχίζεται η μακραίωνη Μοναστική παράδοσή της, στη διάρκεια της οποίας πολλοί μοναχοί αφιερώθηκαν στην άσκηση, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς έφθασαν και στο Μαρτύριο για την αγάπη του Χριστού. Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «ο Θεός καλεί, αλλά σ’ αυτή την κλήση αξιοποιεί ανθρώπους, που τους καθιστά παιδαγωγούς εις Χριστόν». Ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο της Μονής π. Νεκτάριο, ο οποίος επαξίως συνεχίζει το πολύμοχθο και καρποφόρο έργο του προκατόχου του, νυν Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και, με τη Χάρη της Παναγίας, γίνεται πόλος έλξης για νέους ανθρώπους, που μεγαλώνουν την Αδελφότητα. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η προσευχή του νέου Μοναχού θα αφορά όλο τον κόσμο, γιατί ο Μοναχός δεν αφιερώνεται για τον εαυτό του, ούτε για να σώσει μόνο την ψυχή του, αλλά προσεύχεται για όλο τον κόσμο και γίνεται μια λαμπάδα, που φωτίζει και ταυτόχρονα λιώνει. Ο Μοναχός δείχνει την ακρίβεια της Ορθοδόξου πίστεως, της ασκήσεως, της αέναης λατρείας του Θεού…».
Ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε στον νέο Μοναχό να έχει δύναμη, να κρατήσει τις αρετές της υπακοής και της ταπεινώσεως, για να έχει τον Χριστό μαζί του και να γίνεται εύχρηστο σκεύος της Αδελφότητας. Παρατήρησε δε ότι «η απόφαση της αφιερώσεώς του στο Θεό μπορεί να συνιστά έκπληξη για το κοσμικό φρόνημα της εποχής, αλλά είναι απόδειξη μεγίστης ελευθερίας να μπορεί κανείς ελεύθερα να ταυτίζει το θέλημά του με το θέλημα του Θεού»