Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

«Πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».

Στη μνήμη του μαρτυρικού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του ΙΑ’ του Παλαιολόγου και όλων εκείνων που έπεσαν ηρωϊκώς μαχόμενοι για την προάσπιση της Κωνσταντινούπολης το 1453, στις 29 Μαΐου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε Τρισάγιο ενώπιον του αδριάντος του μαρτυρικού Βασιλιά, που βρίσκεται μπροστά στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη και μαθητών σχολείων κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στον αδριάντα προς τιμήν των ηρωϊκώς πεσόντων.

Για το νόημα της θλιβερής αυτής επετείου και τα γεγονότα της Άλωσης μίλησε ο Διευθυντής του Α’ Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου Παν. Αλεξανδράκης.
Προηγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της οσίας Υπομονής, μητέρας του μαρτυρικού Βασιλιά, εικόνα της οποίας εκτίθεται σε προσκύνηση.