Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η πανήγυρις της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής.

Image00011 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσας Δολόπων, της οποίας το Καθολικό είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

 Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, τον Αιδεσιμώτατο Οικονόμο π. Δημήτριο Καλλιώρα, Αρχιερατικό Επίτροπο Μητροπόλεως και τους Αιδεσιμωτάτους Πρεσβυτέρους π. Ιωάννη Ζιάκανο, π. Ελευθέριο Αρέθα και π. Παναγιώτη Καλλιώρα και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Θωμά Κάια.
 Προ της απολύσεως, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε. Στην ομιλία του ανεφέρθη τόσο στο γεγονός της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου μας, όσο και στην ιστορικότητα της Ιεράς Μονής, της οποίας κατεστάθη Ηγούμενος κατόπιν ευλογίας του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.
 Στην ακολουθία έψαλλαν ο π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης και ο κ. Θωμάς Βλάχος, Λαμπαδάριος του Ιερού μας Μητροπολιτικού Ναού.
Image00001
Image00002
Image00003
Image00004
Image00005
Image00006
Image00007
Image00008
Image00009
Image00010
Image00011