Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ.

 Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εορτή λήξης των μαθημάτων των νεανικών συντροφιών των ενοριών Βασιλικού, Ερετρίας, Μαλακώντα, Αμαρύνθου, Άνω Βάθειας και Γυμνού.

 
Στο φιλόξενο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, συγκεντρώθηκαν τα παιδιά των ενοριών αυτών και παρουσίασαν ενώπιον πολυπληθούς κοινού την εορτή που είχαν ετοιμάσει και η οποία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και την επανάσταση του 1821. Χορευτικά, δρώμενα, ποιήματα, προβολές μετέφεραν με πολύ παραστατικό και συγκινητικό τρόπο τα δύο αυτά ιστορικά γεγονότα.


Στην αρχή, ο εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης παρουσίασε τα κατηχητικά που συμμετείχαν στην εορτή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, για την ευλογία και την ενίσχυση που προσφέρει στο έργο της κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Στο τέλος της εορτής ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνηση του από τα όσα άκουσε και είδε από τα παιδιά των κατηχητικών. Τόνισε την απλότητα και την ειλικρίνεια με τις οποίες παρουσίασαν τόσο σημαντικές αλήθειες της ιστορίας μας. Υπογράμμισε την αλήθεια ότι η πατρίδα μας υπάρχει και ξεπερνά τους κινδύνους που αναφύονται επειδή διατηρεί την πίστη της στον Τριαδικό Θεό.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους Ιερείς που είναι οι άμεσοι συνεργάτες του στο έργο της κατηχήσεως, τους κατηχητές, οι οποίοι εθελοντικά και άμισθα έχουν αναλάβει την κατήχηση των νέων, τους γονείς των παιδιών που τους παρέχουν τη δυνατότητα να μάθουν για την πίστη τους. Μάλιστα τους προέτρεψε να τα βοηθήσουν να αισθανθούν ότι είναι ουρανοπολίτες και ενώ θα πατούν γερά τα πόδια τους στη γη να τα μάθουν να ποθούν ουράνια αγαθά.

 Ευχαρίστησε ακόμη τον υπεύθυνο της νεότητας τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη για τον συντονισμό του έργου της κατηχήσεως στην Ιερά Μητρόπολη και την διοργάνωση της συγκεκριμένης εορτής, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και το διδακτικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία τους με την τοπική Εκκλησία και το ανύστακτο ενδιαφέρον τους για την πνευματική και λειτουργική πρόοδο των μαθητών.
 
Δεν παρέλειψε να πληροφορήσει τους παρευρισκομένους για την έκθεση σε προσκύνηση αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, στο εκκλησάκι που ευρίσκεται στο προαύλιο του Σχολείου, με αφορμή την αφιέρωση στη ζωή του Αγίου, ενός από τα δρώμενα της εορτής.

 Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μοίρασε ευλογίες που είχαν ετοιμάσει τα ίδια τα παιδιά.