Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Εορτασμός Βοιωτών Αγίων.

Την 28η Μαΐου ε.έ. τιμήθηκε η μνήμη των Βοιωτών Αγίων από την Τοπική μας Εκκλησίας στον ομώνυμο των Αγίων Ναό στο Άρμα – Ελαιώνα Θηβών, όπου είχαν τεθεί προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των Αγίων.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των κληρικών και των πιστών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου καθώς και στους τιμώμενους Βοιωτούς Αγίους. Επίσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της αναγέρσεως του Ναού των Βοιωτών Αγίων.
Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 27 Μαΐου, τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας πλαισιούμενο από τους κληρικούς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως μας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τσεκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή των Βοιωτών Αγίων.