Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Συνάντηση του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως με τον νέο Μουφτή Διδυμοτείχου.

Την Πέμπτη το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος δέχθηκε στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο την επίσκεψη του νέου Μουφτή Διδυμοτείχου, κ. Οσμάν Χαμζά.


Ο Μητροπολίτης μας και ο Μουφτής είχαν για αρκετή ώρα συνομιλία για θέματα της συνύπαρξης των χριστιανών και των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής μας.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Χαμζά δήλωσε πως αποτελεί κοινή πεποίθηση και των δυο πλευρών «ότι οι θρησκείες πρέπει να είναι σχολεία για τη διδασκαλία της ειρήνης, της αγάπης, της συμφιλίωσης και του διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων», ενώ χαρακτήρισε μοναδικό προνόμιο ότι «εδώ ζουν οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί συμφιλιωμένοι και ειρηνικά μαζί, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σημείο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης».


Από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε το νέο Μουφτή «γιατί συνεργαστήκαμε με την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη, συζητώντας διάφορα κοινά θεολογικά θέματα που μπορούμε ν’ αξιοποιήσουμε».

Περιέγραψε την πραγματικότητα της ζωής στη Θράκη ως «αυτής της καλής συνεργασίας, της επικοινωνίας, της φροντίδας για τον άνθρωπο, της ειρήνης, της διάθεσης να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά, όπως ζούμε εδώ στη Θράκη, ένα πράγμα το οποίο χρειάζεται η Ευρώπη σήμερα. Εμείς το έχουμε κατακτήσει σχεδόν στη Θράκη, εδώ και 100 και περισσότερα χρόνια. Αυτό νομίζω ότι είναι μια πραγματικότητα, συμφωνεί και ο σοφολογιότατος, που πρέπει απλώς να την αναδείξουμε, ώστε να συνεχίσουμε χωρίς να επηρεαζόμαστε απ’ όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο. Να συνεχίσουμε αυτή την αρμονική ζωή μας, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και κάθε καλή άλλη φροντίδα και πνευματική, πολιτιστική συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε».

Τέλος, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον κ. Χαμζά ν’ αναδείξει τη μουφτεία Διδυμοτείχου όσο γίνεται περισσότερο, διαβεβαιώνοντας πως «θα είμαστε όλοι δίπλα του σ’ οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε με τέτοια καλή συνεργασία σε πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο, να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας».