Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Δωμάτια Παγγαίου.

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό στα Δωμάτια Παγγαίου.

Το εσπέρας της παραμονής, Παρασκευή 20 Μαίου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του ιερού Kλήρου της περιφέρειας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στην προσφορά και θέση του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Εκκλησία μας.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου, του Ιερέως της ενορίας π. Αλεξίου Μιχαηλίδη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Κυρίλλου.
Τον Θείον Λόγον εκήρυξε προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στηριζόμενος επί του Αποστολικού Αναγνώσματος της εορτής.