Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Μεγάλου Αθανασίου τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ομώνυμο ναό του Αγίου στο ορεινό Μαλανδρένι Αργολίδος.
Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό  Μαλανδρένι   Αργολίδος.  Την  παραμονής  της εορτής ημέρα Δευτέρα εψάλει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοπρεσβύτερο  π. Δημοσθένη Γάτσιο και πλειάδα Ιερέων από την επαρχία του Άργους και του  Ναυπλίου.
 Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε  περιφορά της ιερής εικόνας συνοδευόμενης από  το πρώτο σύστημα προσκόπων Άργους.  Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια που του έδωσε να λειτουργήσει στο πανέμορφο ορεινό χωρίο του Μαλανδρενίου που φημίζεται για την φιλοξενία του και τους καλοκάγαθους  ανθρώπους.
 Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε και τους Ιερείς που λειτούργησα μαζί του ,ιδιαιτέρως στον ιερέα του ναού π. Ευάγγελο Πολυχρονόπουλο . Κατά την θεία λειτουργία έψαλε στο δεξιό ψαλτήρι ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , Δημήτιος Καρκαλάτος και στο αριστερό ψαλτήρι ο  αριστερός ιεροψάλτης του Αγίου Βασιλείου Παναγιώτης Καραχάλιος.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ