Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Η Ε΄ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


114 2002

Στο Ξυλόκαστρο και στον Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου παρέστη το πρωί της Κυριακής, 2 Απριλίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς Κληρικούς του και από τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Γαλάνη, και ετελέσε την Θ. Λειτουργία.

Στην ομιλία του, λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αφού ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή, τόνισε ότι όπως ο Κύριος πριν το Πάθος προετοίμασε τους Μαθητές του για «τὰ μέλλοντα αὐτῷ συμβαίνειν» (Μαρ. ι΄ 33) ομοίως και η Αγία μας Εκκλησία προετοιμάζει του πιστούς, μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε να εορτάσουν κατάλληλα την Ανάσταση του Κυρίου μας, πράγμα το οποίο και ευχήθηκε σε όλο το ευσεβές Εκκλησίασμα.

114 2023
Το απόγευμα της Κυριακής και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Στ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της πόλεως.
Στον Θείο λόγο που απηύθυνε προς τους Ιερείς και τους ευσεβείς Χριστιανούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έκανε μια ανακεφαλαίωση των ευκαιριών, που προσφέρονται από την Εκκλησία μας από την αρχή του Τριωδίου έως το τέλος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκειμένου να προετοιμασθούν οι πιστοί ώστε να συμπορευθούν με τον Κύριο μας προς το εκούσιο Πάθος και μέσω αυτών να συσταυρωθούν και να συναναστηθούν μαζί Του. Δεν παρέλειψε δε να υπενθυμίσει προς το εκκλησίασμα τις εποικοδομητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις και Λατρευτικές συνάξεις τις οποίες η Ι. Μητρόπολή μας έχει προγραμματίσει για το Άγιον Πάσχα, προτρέποντάς τους να μην απουσιάζουν από αυτές για δικό τους ψυχικό όφελος.