Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αναστάσεως Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.


Δελτίο τύπου
Χριστ φέρουσιν α Μαθήτριαι μύρα,
γ δ ταύταις μνον, ς μύρον, φέρω.
Την Κυριακή 29  Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως που έσπευσαν να πάρουν μέρος στη χαρά της Πανηγύρεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, στο οποίο συνδυαζόταν  άριστα το πνευματικό περιεχόμενο με το λογοτεχνικό ντύμα, εξήρε την προσφορά και την αφοσίωση των Μυροφόρων Γυναικών στο θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου.
Μέσα στους αιώνες, η Εκκλησία αναγνωρίζει και τιμά τούτη τη διακονία, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα και με την ίδια ένταση αυτοθυσίας, από τις διακόνισσες, τις σύγχρονες Μυροφόρες.
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε  με έμφαση: «στην πιο ιερή στιγμή της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος δέεται «υπέρ των διακονισσών της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως», μνημονεύει τον κόπο όλων των γυναικών της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες με αφοσίωση, υπακοή στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου και πνεύμα αυταπάρνησης και  θυσίας διακονούν στους διάφορους τομείς του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης».
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Συνταγματάρχης κ. Ταβουλάρης, Διοικητής του Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος»
Ο Συναξαριστής παραδίδει :
Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Όταν δηλαδή ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ζήτησαν κι’ έλαβαν από το Πιλάτο το δεσποτικό σώμα, το κατέβασαν από το Σταυρό, το περιέβαλαν σε σινδόνα μαζί με εκλεκτά αρώματα, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο κι’ έβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στη θύρα του μνημείου, παρευρίσκονταν θεωρώντας, κατά τον ευαγγελιστή Μάρκο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία που καθόταν απέναντι του τάφου. Δεν παρευρίσκονταν μόνον αυτές, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες όπως αναφέρει και ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
πολυτκιον
Τας μυροφόροις γυναιξί, παρ τ μνμα πιστάς, γγελος βόα· τ μύρα τος θνητος πάρχει ρμόδια· Χριστς δ διαφθορς δείχθη λλότριος· λλ κραυγάσατε· νέστη Κύριος, παρέχων τ κόσμ τ μέγα λεος.
Την παραμονή της Κυριακής των Μυροφόρων ,το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό επί τη μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, του Αγίου Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του Αγίου Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων. 
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος επεσήμανε τη συμβολή των Μυροφόρων γυναικών στη διάδοση του χαρμόσυνου μηνύματος της Αναστάσεως και τη διαχρονική αξία της γυναίκας.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες του Ναού και τους συνεργάτες τους που κοπίασαν για την προετοιμασία της Πανηγύρεως,  καθώς και τους υπόλοιπους πατέρες και τους ιεροψάλτες, διατύπωσε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τους συνεργάτες του στο Δήμο, το Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τον πιστό λαό του Θεού, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.
Στο τέλος του Εσπερινού, έκηρε αναγνώστη τον διακονητή στο αναλόγιο του Ιερού Ναού κ. Κωνσταντίνο Κελίδη.
Εκ του Γραφείου Τύπου.