Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Πάνδημη συμμετοχή στον λαμπρό εορτασμό της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβάσια.


VOU_7370 VOU_7525

 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του προσκεκλημένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Εν συνεχεία τελέστηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η Ιερή εικόνα της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και τα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Αντώνιο για τη παρουσία και τα ευεργετικά λόγια τους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην πανήγυρη.
(το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Δημητρίου Σιάχου)
VOU_7182 VOU_7210 VOU_7197 VOU_7215 VOU_7357 VOU_7360 VOU_7378 VOU_7529 VOU_7612 VOU_7632