Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις 15 Μαϊου 2017 εορτάζει ο πολιούχος μας, άγιος Αχίλλιος ο Μυροβλύτης και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Του στην Λάρισα.Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2017 (Εορτή Προφήτου Ησαίου,
Αγίου Χριστοφόρου, Οσιομ. Νικολάου εν Βουνένοις)
 • 7.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
 • 7.00 μ.μ.: Εσπερινός και Παράκληση του αγίου Λουκά του ιατρού.
 • 8.30 μ.μ.: Εκδήλωση από την Ἱερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου και το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στά πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, αφιερωμένη στην Οικογένεια με ομιλία του λογίου κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρωτοπρεσβυτέρου π.Θεμιστοκλή Χριστοδούλου μέ θέμα:
  «Ποιές οἱ προοπτικὲς σήμερα γιὰ τὴν οἰκογένεια καὶ τὰ παιδιά; Μιὰ ἄλλη πρόταση γιὰ δημιουργία ἤ ὄχι οἰκογένειας»
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2017
 • 7.00 μ.μ.: Όρθρος και η θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2017
 • 8.00 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός  και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου μπροστά στη λάρνακα του αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ 2017
 • 7.00 μ.μ.: Αναστάσιμος και Προεόρτιος Εσπερινός του Αγίου και εν συνεχεία το Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου, ενώπιον της ιεράς λάρνακας του Αγίου Αχιλλίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2017
 • 7.00 π.μ.: Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος
 • 7.30 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Αχιλλίου, μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
 • 10.15 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία, στην οποία θα ψάλλει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» υπό την διεύθυνση του Σχολάρχου αυτής κ. Ηλιού Παπαδόπουλου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2017
 • 7.00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.
 •  Λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία από την εορτάζουσα Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και τον εορτάζοντα Εμπορικό Σύλλογο.
 • 8.00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα είναι ανοικτή η λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου.