Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του Ορθοδόξου Πατριαρχικού Κέντρου του Σαμπεζύ Γενεύης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μετέβη στη Γενεύη από τις 22-24 Απριλίου 2017 και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Σαμπεζύ, τα 20 χρόνια ίδρυσης του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών σπουδών Ορθόδοξου Θεολογίας και τα 25 χρόνια πηδαλουχίας της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους αποφοίτους του Ινστιτούτου, παρέστη το Σάββατο 22 Απριλίου στην εναρκτήρια τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό Αγίου Παύλου στο Σαμπεζύ, στην οποία συμμετείχαν και μίλησαν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εκπρόσωποι των θρησκευτικών και πολιτειακών αρχών της Ελβετίας, διπλωματικοί αντιπρόσωποι της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και αντιπρόσωποι καθηγητές των Πανεπιστημίων Γενεύης και Φριβούργου.
Την Κυριακή 23 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ συμμετείχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο Σαμπεζύ, προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος, Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Θεοφ. Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος καθώς και πολλοί κληρικοί.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού Παπανδρέου του από Ελβετίας.
Την Δευτέρα 24 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Φριβούργο με αφορμή την επίσημη επίσκεψη της Α.Θ.Π. και παρέστη στον καθεδρικό Ναό της πόλεως όπου αποδόθηκαν τιμές στα ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, καθώς και στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Aula Magna της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.